Lax under parmesantäcke

Serverar: 4 portioner

Låter väldigt gott ,har ej lagat det ännu

Ingredienser

  • 6-700 gr laxfile utan skinn
  • Lite salt
  • Citronpeppar
  • ca. 1-1,5 l färsk bladspenat (1-2 pkt fryst går bra men krama ur vattnet när den har tinat)
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 dl hummerfond
  • 1-2 dl färskriven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Lägg bladspenaten i en ugnsäker form och laxfilen på den. salta o peppra (tänk på att hummerfonden är salt) Blanda grädde och hummerfond och slå över. Strö över rikligt med färskriven parmesan.
    2. Om man vill lyxa till det är det gott och ser fint ut om man lägger några cocktailtomater och haricots verts runt laxen innan man sätter in det i ugnen.
    3. Gratinera i ugn 200 grader i ca. 20 min.
    4. Servera med pressad potatis och en sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben