Laxbakelser med forellrom

Serverar: 10 portioner

Vackra och goda små bakelser som passar perfekt som förrätt eller till buffén.

Ingredienser

  • 300 g kallrökt lax i bit
  • 2 gelatinblad
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 dl Kesella, 10%
  • 1 dl hackad gräslök
  • 4 skivor kavring
  • 25 g smält smör
  • Garnering
  • ½ dl forellrom eller annan rom, ca 50g
  • ½ dl hackad gräslök
  • 1 citron i skivor
  • Instruktioner

    1. Ta bort skinnet och skär laxen i små tärningar. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Krama ur gelatinbladen och smält dem på låg värme i en kastrull med 1 dl créme fraiche.
    2. Blanda resterande créme fraiche med kesella, hackad gräslök och laxtärningar i en bunke. Rör ner gelatinet och blanda ordentligt.
    3. Fördela blandningen i 10 stadiga muffinsformar och ställ kallt. Mixa kavring och smält smör i en matberedare. Lägg blandningen överst i formarna och låt stelna i kylskåp ca 3 timmar.
    4. Vänd upp formarna på ett serveringsfat och garnera med forellrom, hackad gräslök och citronskivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben