Laxbiffar med ananassalsa

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Smaka dig fram med kajennpepparn i salsan och tillsätt eventuellt lite mer om du önskar en mer kryddstark sås.

Ingredienser

  • 600 g skinnfri laxfilé
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 lime
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 dl matyoghurt
  • 227 g krossad ananas
  • 1 rödlök
  • 150 g sockerärtor
  • 1 gurka
  • 1 msk smör
  • 200 g couscous
  • 1 msk grönsaksbuljongpulver (alt. 1 tärning)
  • ½ kruka gräslök
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skär laxfilé i 1 cm stora tärningar. Blanda laxen med kajennpeppar, salt, rivet limeskal, potatismjöl och matyoghurt i en bunke till en färs (använd t.ex. en sked). Forma färsen till 4 stora biffar.
    2. Låt krossad ananas rinna av i en finmaskig sil. Finhacka rödlök och blanda med ananasen, pressad limesaft, matyoghurt och kajennpeppar i en skål. Halvera sockerärtor på längden och skär gurkan i 1 cm stora tärningar. Hacka en ½ rödlök. Smält smör i en stekpanna och stek laxbiffarna på medelhög värme i 2 ½ minut/sida.
    3. Koka couscous enligt paketets anvisningar, men tillsätt även buljong i det varma vattnet. Blanda couscousen med sockerärtorna, gurkan och rödlöken i en skål. Klipp över gräslök och servera couscoussalladen med laxbiffarna och ananassalsan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben