Laxbulgur med limedressing

Serverar: 4 portioner

Fräscht och gott!

Ingredienser

  • 3 dl bulgur
  • 6 dl hönsbuljong
  • 600 g skinn- och benfri laxfilé
  • Smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 apelsiner
  • 2 avokador
  • 2 msk hackad persilja
  • Limedressing
  • 2 dl crème fraiche
  • Rivet skal av 1/2 lime
  • 1 msk flytande honung
  • 2 krm salt
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop dressingen.
    2. Tillaga bulgur i buljongen enligt anvisning på förpackningen.
    3. Skär laxen i kuber. Stek dem runt om i smör i en stekpanna ca 3 min. Salta och peppra.
    4. Skala apelsinerna och dela i bitar. Dela, kärna ur, skala och tärna avokadorna. Blanda bulgur, apelsin, avokado, persilja och lax. Ringla över limedressingen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben