Kryddig fläskfilé med nudelsallad och limedressing

Serverar: 8 portioner

Blanda in lite heta smaker i buffén för att få variation. Till exempel nudelsallad med limedressing och kryddstekt filé.

Ingredienser

  • Ca 1 kg fläskfilé
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1-2 tsk chiliflakes
  • 1 msk lökpulver
  • ½ tsk paprikapulver
  • 2 krm koriander, mald
  • 2 krm muskotnöt, riven
  • 1 msk råsocker
  • Sallad
  • 250 g äggnudlar
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 orange paprika
  • ½ purjolök, strimlad
  • 100 g ruccolasallad
  • Dressing
  • 3 lime, pressad saft
  • 3 msk oystersås
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk ljus soja
  • 1 msk thaifisksås
  • 1 msk koriander, hackad
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 msk råströsocker
  • Instruktioner

    1. Portionerna är räknade som bufféportioner.
    2. Blanda samman salt, alla kryddor och råsocker i en skål. Gnid in kryddorna på köttet. Lägg köttet i en smord ugnssäker form.
    3. Sätt in formen i mitten av ugnen, 225 grader och sänk ugnstemperaturen till 175 grader.
    4. Stek filéerna tills innertemperaturen är 65 grader, cirka 30 minuter. Låt köttet kallna. Lägg det i en plastpåse i kylen till serveringen. Skiva köttet tunt.
    5. Bryt sönder äggnudlarna och lägg dem i en bunke. Slå på kokande vatten så det täcker. Låt stå cirka 10 minuter.
    6. Häll av vattnet. Kärna ur paprikorna och skär dem i smala strimlor och lägg i en bunke.
    7. Strimla purjolöken tunt och lägg i samma bunke. Häll över kokande vatten så att grönsakerna blir förvällda.
    8. Häll av vattnet genom ett durkslag och spola med kallt vatten. Låt grönsakerna rinna av. Blanda med nudlarna.
    9. Blanda pressad lime, oystersås, sesamolja, ljus soja, fisksås, koriander, sesamfrön och råsocker i en skål och rör tills sockret löser sig.
    10. Häll det mesta av dressingen över nudelsalladen. Blanda den med sköljd ruccolasallad och lägg upp på serveringsfat. Lägg skivad fläskfilé på toppen. Skeda över dressingen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben