Laxburgare

Serverar: 4 portioner

Saftiga och goda laxburgare med smak av rosépeppar passar bra med fräsch limedressing. Baka gärna eget bröd.

Ingredienser

  • Limedressing
  • 1 lime
  • 1 dl crème fraiche, 34%
  • 1 tsk flytande honung
  • Salt
  • Peppar
  • 400 g laxfilé
  • 3 salladslökar
  • 1 tsk rosépeppar
  • ½ tsk salt
  • 2 msk maizena
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Börja med att göra limedressingen. Tvätta limen och riv skalet. Blanda skalet med crème fraiche och honung. Smaka av med salt och peppar.
    2. Montera kniven matberedartillsatsen på din köksmaskin och lägg i laxfilén. Kör någon knapp minut så att fiskköttet precis blir finfördelat. Hacka salladslöken fint för hand och stöt rosépeppar i en mortel eller på en skärbräda. Blanda ner lök och peppar tillsammans med salt och maizena. Rör om ordentligt och forma till 4 biffar. Stek i smör på medelhög värme.
    3. Servera i bröd tillsammans med sallad och dressingen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben