Laxfärsbiffar med avokadosås

Serverar: 4 portioner

God vardagsmiddag

Ingredienser

  • 500 g laxfilé
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 bit purjolök
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk majsenamjöl eller potatismjöl
  • 0,5 tsk sambal olek
  • 1 tsk färskriven ingefära eller 1 tsk torkad
  • Rivet skal och saft av 1/4 citron
  • 1 litet ägg
  • 1 msk smör
  • Avokadosås
  • 2 avokado
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär laxen i tunna skivor och hacka den sedan i små bitar. (Eller kör den i matberedaren).
    2. Skala och finhacka vitlöken. Hacka purjolöken. Blanda ner allt hackat i laxen.
    3. Tillsätt salt, mjöl, ingefära, citronskal, citronsaft och ägg. Blanda till en jämn färs.
    4. Forma färsen till avlånga rullar. Grilla eller stek dem i smör i en stekpanna cirka två minuter på varje sida.
    5. Såsen: Dela, kärna ur och ta bort skalet på avokadorna. Mosa dem med en gaffel.
    6. Rör ihop avokado, yoghurt och vitlök. Smaksätt med salt och peppar.
    7. Servera laxen och pastan med pasta. Eller i hamburgerbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    truppe 9 september 2008

    Jättegott!!!! Fantastiska smaker som gick bra i hopa. Jag är inte jätteförtjust i avokado men så här var det verkligen gott. Maten gick hem hos samtliga i familjen! Enkelt och snabbt, nyttigt och framförallt så gott!

    truppe 29 mars 2009

    Nu har vi gjort detta flera gånger, både med pasta och i ett hamburgerbröd. Föredrar nog pasta eller bara en god sallad. Lite sweet chilisås till sätter pricken över i:et. Men så gott det är!! ;-P, rekommenderas verkligen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben