Valnötskyckling med avokadosås

Serverar: 4 portioner

Överraska med en sommargrön avokadosås till den festliga valnötskycklingen.

Ingredienser

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 msk rumsvarmt smör
  • 1 dl grovhackade valnötter
  • Rivet skal av 1 citron
  • Smör, att steka i
  • Avokadosås
  • 1 avokado
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk konc kycklingfond
  • Instruktioner

    1. Vik ut filéerna. Salta och peppra runt om. Bred smör på filéerna och strö över nötter och citronskal. Vik ihop dem och fäst med tandpetare.
    2. Stek kycklingen runt om i smör i en stekpanna, ca 12 min.
    3. Såsen: Kärna ur, skala och mixa avokadon med citronsaft och vatten.
    4. Koka upp grädde och kycklingfond i en kastrull. Ta av från plattan och vispa ner avokadopurén strax innan servering.
    5. Servera kycklingen med såsen, färskpotatis och primörer, t ex sparris, färsk lök och morötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben