Skaldjurstortilla med avokadosås

Serverar: 4 portioner

Jättegoda!

Ingredienser

  • 1 burk räkor i lake, 300 g
  • 1 burk crabfish i lake, 360 g
  • 1 liten röd lök
  • 2 små tomater
  • 1 kruka persilja
  • ½ dl + 1 msk olja
  • 1 citron
  • 2 mogna avokador
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 pkt mjuka, små tortillabröd (8 st)
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Häll räkor och crabfish i ett durkslag att rinna av. Skala och strimla löken. Klyfta tomaterna och grovhacka persiljan.
    2. Blanda detta i en skål med olivolja och saften från citron.
    3. Dela avokadorna, ta bort kärnorna och gröp ur dem med en sked.
    4. Mosa med en gaffel, rör ner crème fraichen och blanda till en jämn konsistens. Smaksätt avokado-blandningen med saften från den andra citronhalvan samt salt och peppar.
    5. Pensla tortillabröden lätt med olivolja och stek dem hastigt i en het stekpanna, ca 10 sekunder på varje sida.
    6. Lägg upp bröden på tallrikar. Bred på avokadosåsen. Fördela räkor och crabfish på bröden.
    7. Ät med kniv och gaffel eller rulla ihop och ät som en tunnbrödsrulle.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben