Laxfilé i grapefruktsås

Serverar: 4 portioner

En superenkel och fantastiskt god laxrätt! Laxen rimmas i några minuter, vilket ger fisken en extra riklig och god smak.

Ingredienser

  • 4 laxfiléer, á ca 125g
  • 2 msk socker
  • 2 msk salt
  • 1 liten zucchini
  • 1 paprika
  • 150 g körsbärstomater
  • Olivolja att steka i
  • 2 dl mellangrädde
  • ½ hönsbuljongtärning
  • ¾ dl pressad blodgrape
  • 2 vitlöksklyftor
  • Några klyftor blodgrape
  • Servering
  • Kokt pressad potatis
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    1. Lägg laxfilébitarna på en tallrik. Blanda socker och salt i en skål. Gnid in fisken med socker- och saltblandningen och låt den rimmas i 10 minuter. Torka sedan av laxen med hushållspapper.
    2. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Skär zucchinin i tunna skivor och paprikan i bitar. Stek zucchini, paprika och körsbärstomater i olivolja i en stekpanna. Lägg laxbitarna och grönsakerna i en smord ugnsfast form eller i 4 portionsformar.
    4. Vispa ihop mellangrädde, smulad buljongtärning, pressad blodgrape och pressad vitlök i en skål. Häll såsen över fisken. Gratinera laxen mitt i ugnen i ca 12 minuter.
    5. Garnera laxen med blodgrapeklyftor och servera med pressad potatis och en grönsallad.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben