Laxfilé med bakad potatis med ägg och räkröra

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Lyxig rätt med bakad potatis, laxfilé och en god röra med räkor och ägg.

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé
  • Salt
  • Citronpeppar
  • Ägg och räkröra
  • 1 ½ dl crème fraiche
  • ½ dl majonnäs
  • 2 hårdkokta ägg
  • 1/4 röd lök
  • 2 msk hackad dill
  • 150 g skalade räkor
  • Salt
  • Bakad potatis
  • 4 st bakpotatisar
  • 50 g smör
  • 1 tsk pressad vitlök
  • Några dillkvistar
  • Instruktioner

    1. Lägg laxfilébitarna i en ugnsfast form och salta ordentligt. Ställ in i ugnen och stek i 200 grader i 15-20 minuter. Gör under tiden ägg och räkröran. Blanda crème fraiche och majonnäs. Hacka ägg och röd lök och rör ner. Blanda i dill och räkor och saka av med salt.
    2. Potatisen bakad i ugn: Sätt ugnen på 200 º. Borsta potatisarna väl. Stick i varje potatis med en grov nål. Lägg potatisarna direkt på ugnsgallret mitt i ugnen eller i en långpanna eller på ett ugnssäkert fat. Baka potatisen tills den är mjuk, pröva med en provnål. Medelstor potatis är färdig på ca 45 minuter, större potatis på ca 1 timme.
    3. Om potatisen sveps i aluminiumfolie blir den mer fuktig inuti och bakningen tar längre tid än utan folie. Skär ett kryss i varje potatis när de är färdiga och tryck ihop dem från sidorna så att krysset öppnar sig. Skär smöret i mindre bitar och blanda med vitlöken rör om väl. Lägg i en klick vitlökssmör och garnera potatisen med dill i öppningen, bjud räk och laxröran till. Lägg några dillkvistar som garnering över vitlökssmöret på potatisen.
    4. Servera med en god sallad. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    anluk 28 oktober 2008

    Mycket gott! Barnen fick hollandaissås, de är inte så jätteglada i kalla röror.

    jjalla 12 januari 2009

    Tack för receptet! Ska prova detta ikväll

    bjuranna 14 mars 2009

    Det här gjorde jag på en påskmiddag för några år sedan. Mycket lyckat!

    Cassiopeya 27 september 2011

    Väldigt gott! Gjorde räkröran utan lök, och hade vanligt smör till bakpotatisen, tyckte det skulle bli för mycket olika smaker annars. Kommer lagas igen :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben