Laxfilé med gremolatasås

Serverar: 4 portioner

Baka laxen tillsammans med fänkål. Perfekt "allt i ett"-middag.

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 4 bitar laxfilé
  • 2 stånd fänkål
  • 2 msk persilja
  • 2 msk vitlök
  • 2 msk rivet citronskal
  • Salt
  • Peppar
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Finhacka persiljan. Finhacka vitlöken. Tätta av citronen och riv skalet.
    3. Skär fänkålen i skivor och bottna en liten ugnsfast form. Strö hälften av persiljan, vitlök och citronskal på fänkålen. Krydda med salt och peppar. Häll på grädden. Lägg laxen ovanpå, salta och peppra.
    4. Baka alltsammans i ugn ca 20 minuter.
    5. Toppa med resten av hacket. Servera gärna med pressad potatis.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (1)

    bocuracao 2 mars 2012

    Mycket gott! Jag skivade några potatisar, kokte dem i 10 min och lade sedan ovanpå fänkålsblandningen (jag hade bara en liten fänkål hemma) och det blev också väldigt gott! Tack för ett bra recept! Bo

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben