Laxfilé med jordnötssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Du kan använda nån annan fisk, men jag tycker att lax passar jättebra med jordnötter.

Ingredienser

  • 4 portionsbitar laxfilé
  • Saft av ½ citron
  • 2 msk sojasås
  • Svartpeppar, grovmalen
  • Jordnötssås
  • 1 finhackad liten gul lök
  • 2 klyftor finhackade vitlök
  • 200 g rostade och malda jordnötter
  • 400 ml grönsaksbuljong
  • ½ dl rapsolja
  • 4 msk sojasås
  • Peppar efter smak
  • Instruktioner

    1. Fräs gul lök och vitlök i olja, utan att dem får färg. När dem är glansiga tillsätt de malda nötter, rör om och häll i buljongen. Låt det koka upp endast en gång.
    2. Tillsätt sojasås, smaka av med peppar och eventuellt salt. Låt det småputtra i 10 minuter. Servera med den stekta laxen och garnera med kvistpersilja och jordnötter.
    3. Laxen kan tillredas i ugnen eller i stekpannan. Krydda varje bit med några droppar citronsaft och soja,. Stek den efter smak och servera med såsen.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben