Laxfilé med potatisbollar.

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En ljuvligt god fiskrätt!

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé á 125 g
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk matfett
  • Sås
  • ½ lök
  • 1 msk matfett
  • ½ kuvert saffran, 0,25 g
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • 1 msk fiskfond
  • Salt
  • Peppar
  • Potatisbollar
  • 750 g potatis
  • 25 g matfett
  • 1 äggula
  • Ev lite mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • 1 äggvita
  • 50 g mandelspån
  • Instruktioner

    Skala och koka potatisen till potatisbollarna. Häll av vattnet och mosa med potatisstöt. Tillsätt matfett, äggula och ev lite mjölk. Smaka av med salt och peppar. Låt moset svalna och forma bollar. Rulla i uppvispad äggvita och vänd i mandelspån. Lägg på bakpapper och gratinera i 250 grader, ca 10 minuter. Skala och hacka löken till såsen. Fräs i matfett. Tillsätt saffran och fräs med någon minut. Strö över mjöl och späd med vin, vatten, grädde och fond. Koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Krydda laxen med salt och peppar och stek i matfett ca 5 minuter per sida.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben