Laxfilé med svamp och lök

Mycket lätt att göra och framförallt väldigt gott.

Ingredienser

  • 750 g laxfilé med skinn
  • 200 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 dl smakrik ost, riven
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad dill
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • 3 dl crème fraiche
  • 2 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 msk pressad citron
  • 2 msk maizena
  • ½ slanggurka
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär bort skinnet från laxfilén.
    2. Hacka svampen fint och hacka löken och fräs hacket i margarin tills vätskan kokat in. Blanda i ost och örter och smaka av med salt och peppar.
    3. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper och fördela fyllningen över. Baka laxen i 225 grader i ca 20 minuter.
    4. Till såsen tar man en kastrull och blandar i crème fraiche, vatten och fiskbuljong och låt det koka upp. Red såsen med maizena och tillsätt pressad citron. Smaka av med salt och peppar. Skär slanggurkan i små tärningar och tag dessa i till sist.
    5. Servera med kokt potatis.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben