Laxfyllda omelettsnurror

Serverar: 12 portioner

Tid: 15 minuter

En god mumsbit att ha till fördrinken som jag hittade i en tidning.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 msk grädde
  • Salt
  • Peppar
  • En klick smör till stekning
  • 100 g kallrökt lax (3 tunna skivor)
  • Ca 20 blad babyspenat
  • 50 g färskost
  • 1 knippe dill
  • 1 tsk rivet citronskal
  • Torkad chili
  • Instruktioner

    1. Blanda äggen med grädden och krydda med lite salt och peppar.
    2. Hetta upp en teflonpanna ca 25 cm i diameter, till medelvärme och smält smöret i pannan.
    3. Häll i äggsmeten och låt den tunna omeletten stelna utan att få färg. Lägg över omeletten på en skärbräda.
    4. Lägg ut laxskivorna på omeletten och fördela väl sköljda spenatblad ovanpå. Klicka ut osten och strö över hackad dill och citronskal. Krydda med salt och chili.
    5. Rulla ihop och skär sedan i ca 1 cm tjocka skivor. Garnera med små dillvippor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben