Laxfylld omelett med senapssmör

Serverar: 4 portioner

God omelett

Ingredienser

  • 300 g gravad lax
  • 75 g smör
  • 1 ½ msk skånsk senap
  • 1 ½ msk honung
  • 2 msk färsk dill
  • 2 tomater
  • ½ dl olivolja
  • ½ msk vinäger
  • 4 ägg
  • ½ dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Gör omeletten dagen innan och förvara den i plastfilm i kylen. Vid servering skär du tunna skivor av smöret, lägger det på omelettsskivorna och gratinerar dem.
    2. Blanda smöret med senap, honung, salt och 1/2 msk hackad dill. Rulla i plastfolie och låt stelna i kylen. Dela tomaterna, kör dem i matberedare och tillsätt oljan i en fin stråle. Smaka av med vinäger, salt, peppar och sila såsen genom en nätsil. Vispa ägg, grädden och resten av dillen. Smält lite smör i en stekpanna, häll i hälften av smeten och rör med en gaffel tills den börjar stelna även på ovansidan.
    3. Dra stekpannan från plattan, täck omeletten med hälften av laxskivorna och låt den stelna av eftervärmen. Låt omeletten glida ner på en skärbräda, rulla ihop den och slå in den i folie som en smällkaramell. Gör sedan en omelett till.
    4. Skär omeletterna i 4-6 cm tjocka skivor och lägg dem på en ugnafst tallrik. Lägg en skiva senapssmör på varje och ställ in dem under grillen några minuter. Servera gärna omelettskivorna på lite nykokt bladspenat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben