Laxgratäng med kryddigt täcke

Serverar: 4 portioner

Perfekt att göra i små foliformar. Frys in och sedan plocka fram och värma i mikron til lunch eller till jobbet

Ingredienser

  • 4 laxfiléer
  • Salt
  • Mos
  • Ca 1 kg potatis
  • 2-2½ dl mjölk
  • 1-2 msk smör
  • 2 äggulor
  • Salt
  • Peppar
  • Kryddtäcke
  • 2 skivor torrt bröd
  • 1 dl persilja
  • 1 dl riven smakrik ost
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • Rivet skal från 1 citron
  • 1 krm örtsalt
  • 30 g smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 ° C.
    2. Skala potatisen och koka dem mjuka. Mosa sönder potatisen och tillsätt de övriga ingredienserna.
    3. Kryddttäcke: Mixa brödet, persilja och vitlöken i en matberedare. Tillsätt övriga ingredienserna och rör om.
    4. Lägg laxfiléerna i en ungsfast form och salta den lätt. Klicka ut moset runt filéerna. Täck fisken med kryddröran. Gratinera mitt i ugnen i ca 20 minuter.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben