Laxgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

En rätt jag svängde ihop av det som fanns hemma. Jag serverade den med ugnsrostad potatis och palsternackor men det passar nog till både ris och pasta också.

Ingredienser

  • 350 g laxfilé i bitar
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk citronpeppar
  • 1 knippe salladslök
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 krm torkad vitlök
  • 1 dl skivade champinjoner
  • 1 msk idealmjöl
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk hummerfond
  • ½ dl finklippt dill
  • 100 g räkor
  • Instruktioner

    Krydda fisken med salt och citronpeppar. Fräs salladslök, chili och vitlök i en gryta. Tillsätt fisk och svamp och låt fräsa med en stund. Rör i idealmjöl och späd med matlagningsgrädde. Smaka av med hummerfond och dill. Häll till sist ner räkorna som bara ska bli varma.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben