Laxgryta

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 20 minuter

En mycket omtyckt laxgryta

Ingredienser

  • 500 gr filead lax i kuber (skinnfria)
  • Sås
  • 2-3 mask finhackad schalottenlök
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 1 liten burk crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • 100 gr gärna osaltat smör
  • ½ dl hackad färsk basilika (går bra med krydda från burk)
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Fräs löken i lite smör utan att ta färg. Tillsätt vinäger och vin och låt nästan all vätska koka in. Rör ned grädden och crème fraiche. Lägg i laxen och låt det koka en stund under lock. Vispa ner smöret och den finhackade basilikan. Sjud upp o smaka av med salt o peppar
    2. Gott till är att göra duchessepotatis och även färsk sparris.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben