Laxgryta med färg

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 30 minuter

Den här grytan har jag lagat många gånger och bjudit mina vänner på, den blir lika uppskattad varje gång. Dessutom går den att förbereda, så man slipper stå vid spisen alltför länge.

Ingredienser

  • 500-600 g laxfilé
  • 200 gr skivade champinjoner
  • 1-2 msk smör eller margarin, gärna flytande
  • 1 stor gul finhackad lök
  • 1-2 tsk curry
  • ½-1 tsk paprikapulver
  • 1 purjolök, stor, strimlad
  • 4-5 blekselleristjälkar, strimlade
  • 1 röd finstrimlad paprika
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 1/2 dl fiskbuljong (tärning)
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 knivsudd cayennepeppar
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 1 msk pressad citronsaft
  • finhackad dill
  • Instruktioner

    1. 1. Fräs svampen i fett en stund, tillsätt sedan lök, curry och paprikapulver. Rör om.
    2. 2. Lägg i purjolök, blekselleri och paprika. Strö över vetemjöl, rör om och späd med buljong och grädde. Sjud grytan ca 4-5 minuter.
    3. 3. Smaka av med kejennpeppar (var försiktig), svartpeppar och citron. (Hit går rätten att förbereda).
    4. 4. Skär laxen i bitar och lägg i grytan. Sjud tills laxen är klar och grytan är genomvarm. Blanda ner dillen.
    5. Servera med ris eller potatis.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben