Laxgryta med färg

Serverar: 4-5 portioner

Bra bjudmat.

Ingredienser

  • 500-600 g laxfilé
  • 200 g skivade champinjoner
  • 1-2 msk smör eller margarin
  • 1 stor gul finhackad lök
  • 1-2 tsk curry
  • 1/2-1 tsk paprikapulver
  • 1 stor strimlad purjolök
  • 4-5 strimlade blekselleristjälkar
  • 1 röd finstrimlad paprika
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 1/2 dl fiskbuljong (tärning)
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 knivsudd kajennpeppar
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 1 msk pressad citronsaft
  • Finhackad dill
  • Instruktioner

    1. Fräs svampen i fett en stund, tillsätt sedan lök, curry och paprikapulver. Rör om.
    2. Lägg i purjolök, blekselleri och paprika. Strö över vetemjöl, rör om och späd med buljong och grädde. Sjud grytan ca 4-5 minuter.
    3. Smaka av med kajennpeppar, svartpeppar och citron. Hit går rätten att förbereda.
    4. Skär laxen i bitar och lägg i grytan. Sjud tills laxen är klar och grytan är genomvarm. Blanda ner dillen.
    5. Servera med kokt eller pressad potatis.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben