Lättlagad fiskgryta med mycket smak.
Jag använder gärna frysta, färdighackade kryddörter för att spara tid.
Ingredienser
500 g laxfilé
1 röd paprika
½ gul lök
1 liten bit purjolök
2 morötter
1-2 msk hackad dill
1-2 msk hackad persilja
1-2 msk hackad gräslök
Citronpeppar
Örtsalt
½ tärning fisk- eller grönsaksbuljong
1 msk vetemjöl
3 dl matlagningsgrädde
Smör eller margarin
Instruktioner
- Skär morötterna i smala stavar, purjon och löken i strimlor och paprikan i strimlor som halveras.
- Stek först morötterna ett par minuter i matfettet, låt sedan lök, purjolök och paprika steka med tills de är mjuka och fått lite färg.
- Strö över lite vetemjöl och smula över buljongtärningen och häll sedan på matlagningsgrädden.
Rör om så allt blandas väl.
- Tillsätt dill, persilja och gräslök efter smak och blanda om.
- Krydda med lite citronpeppar och låt koka ihop ett par minuter.
- Dela fisken i 8-10 bitar och lägg dem försiktigt i grönsakssåsen.
- Vänd efter några minuter och häll gärna över lite sås.
När fisken är klar, smaka ev. av med örtsalt och mer peppar.
- Servera med ris eller kokt potatis.
Liknande recept
Kommentarer (0)