Laxgryta med kryddörter

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Lättlagad fiskgryta med mycket smak. Jag använder gärna frysta, färdighackade kryddörter för att spara tid.

Ingredienser

  • 500 g laxfilé
  • 1 röd paprika
  • ½ gul lök
  • 1 liten bit purjolök
  • 2 morötter
  • 1-2 msk hackad dill
  • 1-2 msk hackad persilja
  • 1-2 msk hackad gräslök
  • Citronpeppar
  • Örtsalt
  • ½ tärning fisk- eller grönsaksbuljong
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • Smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Skär morötterna i smala stavar, purjon och löken i strimlor och paprikan i strimlor som halveras.
    2. Stek först morötterna ett par minuter i matfettet, låt sedan lök, purjolök och paprika steka med tills de är mjuka och fått lite färg.
    3. Strö över lite vetemjöl och smula över buljongtärningen och häll sedan på matlagningsgrädden. Rör om så allt blandas väl.
    4. Tillsätt dill, persilja och gräslök efter smak och blanda om.
    5. Krydda med lite citronpeppar och låt koka ihop ett par minuter.
    6. Dela fisken i 8-10 bitar och lägg dem försiktigt i grönsakssåsen.
    7. Vänd efter några minuter och häll gärna över lite sås. När fisken är klar, smaka ev. av med örtsalt och mer peppar.
    8. Servera med ris eller kokt potatis.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben