Laxlasagne med fetaost

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

Mycket gott!

Ingredienser

  • 400 g skinn- och benfri laxfilé
  • 400 g fryst bladspenat
  • 150 g fetaost
  • 500 g keso
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater med örter (400 g)
  • ½ dl vitt vin
  • Ca 9 lasagneplattor
  • Olja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Tina spenaten enligt anvisning på förpackningen. Pressa ur vätskan ur spenaten. Blanda spenaten med smulad fetaost, keso och pressad vitlök. Krydda med ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Skär laxen i ca 2 cm stora bitar och blanda med krossade tomater, vitt vin och ½ tsk salt. Lägg ut hälften av spenatröran i en oljad ugnssäker form, ca 20x30 cm. Varva sedan lasagneplattor och laxröra och avsluta med resten av spenatröran. Grädda lasagnen mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt stå och vila ca 10 minuter.
    2. Servera gärna med en tomatsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Heisjo 25 oktober 2011

    Ett roligt alternativ till vanlig lasagne. Vi vuxna tyckte det var kanongott, barnen uppskattade det inte så väldigt dock:-))

    Relaterade Artiklar

    Apriltävlingen avslutad!
    Det är så kul med alla recept som kommer till oss varje dag! Desto svå...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben