Laxmousse

Serverar: 10 portioner

Lyxig förrätt till festliga tillfällen

Ingredienser

  • 3 gelatinblad
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 200 g Philadelphia cheese naturell light
  • 300 g kokt lax
  • 100 g skalade räkor
  • 100 g röd rom
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 2 msk finhackad dill
  • 1 dl finstrimlad purjolök
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 krm vitpeppar
  • Tillbehör
  • 10 skivor färskrökt lax
  • 30 räkor med skal
  • 1 lime
  • Dill
  • Salladsblad
  • Sås
  • 3 msk Dansukker Cane Syrup/Rörsocker Sirap
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 2-3 tsk Colmans senapspulver
  • 3 msk rapsolja
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med vatten. Blanda crème fraiche och ost tills det är en slät massa. Blanda i övriga ingredienser.
    2. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och smält dem i en kastrull eller i mikro. Ta lite av smeten och blanda med gelatinet innan det vänds ner i laxsmeten.
    3. Blanda väl. Fördela moussen i 10 portionsformar. Ställ i kylskåp för att stelna. Lägg några salladsblad på varje tallrik. Stjälp upp moussen på salladen.
    4. Garnera med en laxskiva, räkor, limeklyfta och en dillkvist. Blanda samman ingredienserna till såsen och lägg lite av denna på tallriken.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Julbord för födoämnesallergiker
    Det finns flera olika typer av allergier och livsmedelsöverkänslighete...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben