Lyxig förrätt till festliga tillfällen
Ingredienser
3 gelatinblad
2 dl lätt crème fraiche
200 g Philadelphia cheese naturell light
300 g kokt lax
100 g skalade räkor
100 g röd rom
1 msk finrivet citronskal
2 msk finhackad dill
1 dl finstrimlad purjolök
1 tsk paprikapulver
2 krm vitpeppar
Tillbehör
10 skivor färskrökt lax
30 räkor med skal
1 lime
Dill
Salladsblad
Sås
3 msk Dansukker Cane Syrup/Rörsocker Sirap
3 msk vitvinsvinäger
2-3 tsk Colmans senapspulver
3 msk rapsolja
Instruktioner
- Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med vatten. Blanda crème fraiche och ost tills det är en slät massa. Blanda i övriga ingredienser.
- Ta upp gelatinbladen ur vattnet och smält dem i en kastrull eller i mikro. Ta lite av smeten och blanda med gelatinet innan det vänds ner i laxsmeten.
- Blanda väl. Fördela moussen i 10 portionsformar. Ställ i kylskåp för att stelna. Lägg några salladsblad på varje tallrik. Stjälp upp moussen på salladen.
- Garnera med en laxskiva, räkor, limeklyfta och en dillkvist. Blanda samman ingredienserna till såsen och lägg lite av denna på tallriken.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Julbord för födoämnesallergiker
Det finns flera olika typer av allergier och livsmedelsöverkänslighete...