Laxöring i ugn

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 50 minuter

En enkel fiskrätt att tillaga av hel fisk som sköter sig själv i ugnen. Man kan avstå från såsen och bara tillaga fisken om så önskas.

Ingredienser

  • 1 ½ kg hel, urtagen laxöring, färsk eller tinad
  • 1-2 msk salt
  • 1-2 msk citronpeppar
  • 1 knippe citrontimjan
  • Grönsaker, tex tomater, paprika, lök mm
  • 1 tsk olja
  • 2 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Salta och peppra laxöringen rikligt utanpå och inuti. Lägg citrontimjan i fisken. Lägg grönsaker runt om och ringla över lite olja. Grädda i 225 grader ca. 30-50 min beroende på fiskens storlek.
    2. 4 cm tjock lax ca 30 minuter 6 cm tjock lax ca 40 minuter 8 cm tjock lax ca 50 minuter
    3. Lossnar en fena när du drar lite löst så är den klar. Tillsätt grädde bredvid fisken mot slutet av stekningen.
    4. Serveras med potatis; kokt, pressad eller mos.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben