En enkel fiskrätt att tillaga av hel fisk som sköter sig själv i ugnen. Man kan avstå från såsen och bara tillaga fisken om så önskas.
Ingredienser
1 ½ kg hel, urtagen laxöring, färsk eller tinad
1-2 msk salt
1-2 msk citronpeppar
1 knippe citrontimjan
Grönsaker, tex tomater, paprika, lök mm
1 tsk olja
2 dl grädde
Instruktioner
Salta och peppra laxöringen rikligt utanpå och inuti.
Lägg citrontimjan i fisken.
Lägg grönsaker runt om och ringla över lite olja.
Grädda i 225 grader ca. 30-50 min beroende på fiskens storlek.
4 cm tjock lax ca 30 minuter
6 cm tjock lax ca 40 minuter
8 cm tjock lax ca 50 minuter
Lossnar en fena när du drar lite löst så är den klar. Tillsätt grädde bredvid fisken mot slutet av stekningen.