Laxpaj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 2 timmar

Något gott till helgen kanske.

Ingredienser

  • Pajskalet
  • 2 msk kallt vatten
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 gr margarin
  • Fyllning
  • 250 gr rökt el. gravad lax
  • 10 cm purjolöök
  • 2 dl klippt dill
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 dl kesella
  • 1½ dl riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Arbeta ihop pajdegen och låt den vila i kylskåpet i ca. 1 timme. Klä en pajform, ca 20 cm i diameter. Förgrädda 10 min i 225 grader.
    2. Hacka det mesta av laxen, spara en bit till dekorationen, purjolöken och dillen. Lägg detta i det förgräddade pajskalet.
    3. Vispa ihop äggen, mjölken, grädden, kesellan och den rivna osten och häll över laxblandningen. Grädda ca. 30 min i 225 grader. Pajen ska inte kännas kletig.
    4. Avnjutes med en god sallad i goda vänners lag.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    4
    1

    Kommentarer (2)

    Taiganin 3 maj 2013

    Tog med denna till ett pajknytis vi hade för ett år sen och den fick många bra betyg. Nu ska vi ha knytis igen och blev bedd att göra samma laxpaj som förra gången :)

    Sudden63 3 maj 2013

    Vad kul :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben