Den här pajen är utmärkt på ett buffe'bord alternativt till studentkalas. Matig o väldigt mättande.
Ingredienser
3 dl vetemjöl
100 g smör/margarin
1 nypa salt
3 msk kallt vatten
3 ägg
2,5 dl grädde
200 g gravad lax
1 dl dill
1,5 dl hackad brynt lök
3 dl riven ost
1 st gräddädelost
Salt
Peppar
Instruktioner
Nyp ihop ingredienserna tíll pajdegen. Låt den vila kallt i kylen 1 timme. Tryck sedan ut den i pajformen o förgrädda skalet i 10 minuter i 200 grader.
Skär under tiden den gravade laxen i bitar, ca 1 cm stora. Hacka o bryn löken o låt den svalna.
Knäck äggen och blanda i grädde, lök, lax, riven ost, ädelost och dill.
Häll allt i det förgräddade skalet o grädda pajen i 225 grader i ca 25 minuter.
En god sallad o ett gott bröd kompletterar måltiden.