Laxpaj

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Den här pajen är utmärkt på ett buffe'bord alternativt till studentkalas. Matig o väldigt mättande.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör/margarin
  • 1 nypa salt
  • 3 msk kallt vatten
  • 3 ägg
  • 2,5 dl grädde
  • 200 g gravad lax
  • 1 dl dill
  • 1,5 dl hackad brynt lök
  • 3 dl riven ost
  • 1 st gräddädelost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Nyp ihop ingredienserna tíll pajdegen. Låt den vila kallt i kylen 1 timme. Tryck sedan ut den i pajformen o förgrädda skalet i 10 minuter i 200 grader.
    2. Skär under tiden den gravade laxen i bitar, ca 1 cm stora. Hacka o bryn löken o låt den svalna. Knäck äggen och blanda i grädde, lök, lax, riven ost, ädelost och dill.
    3. Häll allt i det förgräddade skalet o grädda pajen i 225 grader i ca 25 minuter. En god sallad o ett gott bröd kompletterar måltiden.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben