Laxpaj

Serverar: 6-8 portioner

Paj av färdig djupfryst smördeg

Ingredienser

  • Botten
  • 1 pkt (à 500 g) förkavlad och veckad smördeg
  • För pensling
  • ½ ägg
  • Fyllning
  • Ca 15 cm purjolök
  • ½ msk olja
  • 1 ½ ägg
  • 100 g naturell färskost
  • 1 dl lättmjölk
  • 2 msk kapris
  • 1 dl finhackad dill
  • 1 msk citronsaft
  • 1/4 tsk svartpeppar
  • 300 g strimlad regnbågslax (marinerad)
  • Instruktioner

    1. Smält degplattan. Kavla ut degen till en kvadrat 30x30 cm.
    2. Lyft degplattan i en pajform (30 cm i diameter)
    3. Degkanterna får hänga över formens kanter. Pensla kanterna med ägg och nagga ytan med gaffel.
    4. Grädda botten i 200 grader i ca 15 minuter.
    5. Tillred fyllningen under tiden. Skär itu och skölj purjon, skär den därefter i strimlor.
    6. Fräs purjon en stund i oljan.
    7. Vispa äggen så att gulan och vitan blandas. Tillsätt färskosten, mjölken, avrunnen kapris, dillen, citronsaften och svartpeppar.
    8. Lyft strimlad lax på den förgräddade pajen.
    9. Tillsätt strimlad purjo. Häll ostblandningen överst.
    10. Grädda i ytterligare ca 20 minuter.
    11. Servera pajen ur formen eller lyft den på ett fat dekorerat med salldsblad.
    12. Servera en god sallad till.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben