Laxpaj med avocado

Serverar: 12 portioner

En riktig festpaj med en krämig lax- och avokadofyllning.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 6 dl vetemjöl
  • 250 g smör
  • 4 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 1 purjolök
  • 2 msk smör
  • 450 g kallrökt lax
  • 2 avokado
  • Äggstanning
  • 6 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 2½ dl vispgrädde
  • 3 dl riven ost
  • ¾ dl hackad dill
  • Peppar
  • Garnering
  • Citron
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop smör och mjöl till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant som är 26 cm i diameter. Låt stå kallt i 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 225 grader. Nagga pajskalet och förgrädda i 10 minuter.
    3. Skölj och strimla purjolöken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Lägg över i pajskalet. Strö över strimlad lax och tärnad avokado.
    4. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, riven ost, hackad dill och peppar. Häll äggstanningen i formen och grädda i ca 45 minuter.
    5. Garnera pajen med citron och dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben