Laxpaj med rotfrukter

Serverar: 4 portioner

Om du vill äta gott och dra ner på köttet.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2-3 msk vatten
  • 500 g lax
  • 300-500 g strimlade rotfrukter (frysta el färska)
  • 150 g cocktailtomater
  • 3 ägg
  • 1 dl mellangrädde
  • 1 dl mjölk
  • Salt efter smak
  • Peppar efter smak
  • Instruktioner

    1. Arbeta in smöret i mjölet med händerna eller en gaffel.Tillsätt vattnet och knåda till en pajdeg. Tyck ut den i en form. Låt vila i kylskåpet minst en halvtimme. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Täck pajbottnen med de tinade (eller färska) rotstrimlorna och sätt in i ugnen för att förgrädda ca 10 minuter. Tärna laxen i så stora bitar du vill ha. Vispa ihop grädde och mjölk med äggen och kryddorna. Ta ut pajen ur ugnen och fördela lax och tomater ovanpå. Häll över äggstanningen och in i ugnen igen ca 30-35 minuter.
    3. Ett torrt vitt vin passar bra till.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    4-6
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben