Laxpanna med kantareller, enbär och lingon

Serverar: 4 portioner

Snabblagat med en underbar smak av vilt!

Ingredienser

  • 4 bitar skinn- och benfi lax, ca 500 g
  • 1 purjolök
  • Ca 150 g kantareller
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk vetemjöl
  • 1 tsk kinesisk soja
  • ½ tsk balsamvinäger
  • 1 tsk svartvinbärsgelé
  • 1½ msk vilt- och kantarellfond
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1½ tsk stötta enbär
  • 1-2 msk lingon
  • Servering
  • Ris eller potatis
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Skär laxen i bitar, ca 2x2 cm. Bryn bitarna i smör i en panna ca 2 minuter. Lägg laxen på ett fat och stek färefter kantarellerna gyllene.
    2. Vispa ihop matlagningsgrädde, mjöl, soja, balsamvinäger, gelé, fond och kryddor. Häll i pannan med kantarellerna. Tillsätt laxen och låt alltsammans koka ca 3-4 minuter. Strö över lingon.
    3. Servera panna med ris eller potatis och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben