Laxpasta med ärter och citron

Serverar: 2 portioner

Fullkornspasta är nyttigare, har mer smak och passar väldigt bra till varmrökt lax. En lättlagad och supergod pastarätt som du snabbt svänger ihop! 630 kcal/portion Variera gärna med kallrökt lax.

Ingredienser

  • 150 g fullkornsspaghetti
  • 1 fänkålsstånd
  • 200 g gröna ärter
  • 1½ dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk Maizena majsstärkelse
  • 1 citron
  • 150 g varmrökt lax
  • Smör
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka pastan i saltat vatten tills den är al dente.
    2. Ansa och skiva fänkålen (spara eventuellt fänkålsdillen till garnering) och fräs den med ½ msk smör. Tillsätt ärterna och låt dem steka med tills de är tinade. Låt pastan rinna av men spara 1 dl av kokvattnet. Rör ihop grädden med kokvattnet och tillsätt majsstärkelsen. Skölj och riv skalet av citronen. Pressa ut saften.
    3. Häll gräddblandningen och citronskal och -saft i pannan med fänkål. Krydda med 1 krm peppar. Koka upp och häll såsen över pastan. Dra bort skinnet från laxen och plocka sönder den i små bitar. Blanda ner laxen i pastan. Garnera eventuellt med fänkålsdill och servera!

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    4
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben