Laxpasta med saffran och tomat
Serverar:
4 portioner
Hjärtvänlig laxpasta med saffran och tomat
Ingredienser
400 g lax, benfri, filé
1/2 gul paprika, i bitar
1 röd paprika, i bitar
1 rödlök
1/2 squash, i bitar
1/2 aubergine, i bitar
1 nypa saffran
1 burk tomatsås
1 dl vatten
1 msk olivolja
1 krm chilipeppar
salt
Tillbehör
pasta
Instruktioner
Skala och klyfta löken. Rensa och skär paprikan i stora bitar, aubergine och squash i lite mindre bitar.
Fräs de tärnade grönsakerna lätt i olivolja och häll i en burk tomatsås med valfri smak, till exempel vitlök eller örter. Låt koka ca 5 minuter.
Se till att det inte finns några ben kvar i laxfilén. Skär bort skinnet om det sitter kvar och tärna sedan laxfilén.
Tillsätt saffran, salt, peppar och laxtärningarna. Sjud ca 5-10 min tills laxen är genomkokt.
Koka undertiden pastan enligt anvisningen på förpackningen. Vid servering lägger man upp pastan på ett varmt fat och häller den varma laxsåsen över.
Liknande recept
Kyckling med saffran och tomat
5
2
1
Kycklinggryta med smak av saffran och tomat
6
Fisksoppa med saffran och tomat
5
1
Thai inspirerad kycklingpasta med koriander, saffran och tomat
30 min
4
Kyckling med bönor och tomat
4
45 min
4
2
Kyckling gryta m tomat och oliver
30 min
2
Saffrans gifflar
5
2 h
24
Ägg med tomater och feta
20 min
1
Bröd med soltorkade tomater, lök och oliver
4.4
2 h 30 min
2
14
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!