Laxpasta med saffran och tomat

Serverar: 4 portioner

Hjärtvänlig laxpasta med saffran och tomat

Ingredienser

  • 400 g lax, benfri, filé
  • 1/2 gul paprika, i bitar
  • 1 röd paprika, i bitar
  • 1 rödlök
  • 1/2 squash, i bitar
  • 1/2 aubergine, i bitar
  • 1 nypa saffran
  • 1 burk tomatsås
  • 1 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm chilipeppar
  • salt
  • Tillbehör
  • pasta
  • Instruktioner

    1. Skala och klyfta löken. Rensa och skär paprikan i stora bitar, aubergine och squash i lite mindre bitar.
    2. Fräs de tärnade grönsakerna lätt i olivolja och häll i en burk tomatsås med valfri smak, till exempel vitlök eller örter. Låt koka ca 5 minuter.
    3. Se till att det inte finns några ben kvar i laxfilén. Skär bort skinnet om det sitter kvar och tärna sedan laxfilén.
    4. Tillsätt saffran, salt, peppar och laxtärningarna. Sjud ca 5-10 min tills laxen är genomkokt.
    5. Koka undertiden pastan enligt anvisningen på förpackningen. Vid servering lägger man upp pastan på ett varmt fat och häller den varma laxsåsen över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben