Laxpasta med spenat, ost och rostad mandel

Serverar: 4 portioner

Krämigt och krispigt samsas i denna smakrika och lättlagade rätt.

Ingredienser

  • 500 g laxfilé, skinn och benfri
  • 1 dl sötmandel
  • 300 g pasta t ex penne
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 150 g spenat, sköljd
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 100 g gorgonzolaost
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär laxen i strimlor. Skålla och skala mandeln. Rosta mandeln i en torr het stekpanna tills den blir knaprig och fått fin färg. Ta upp och grovhacka mandeln. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
    2. Skala och finhacka löken. Fräs löken i smöret i en traktörpanna. Tillsätt spenat och låt fräsa med tills det mesta av vätskan kokat in. Rör i crème fraichen. Smula ner gorgonzola och tillsätt vinet. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Blanda ner försiktigt laxstrimlorna i såsen och låt puttra ca 5 min under lock.
    3. Låt pastan rinna av och vänd försiktigt ner den i pannan. Strö över mandeln.
    4. Servera pastan med sallad och pressad citron.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Annapanna82 5 mars 2011

    Den här pastan är verkligen galet god, jag gör den med jämna mellanrum och det brukar bli stående ovationer. Brukar ibland byta ut mandeln mot pinjenötter som jag också rostar i pannan. Rekommenderas varmt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben