Laxpaté

Serverar: 8 portioner

När du gör paté bör alla ingredienserna har samma temperatur. Vill du ha en rand av dill i laxpatén så ta undan lite av smeten och blanda den med finhackad dill. Lägg sedan hälften av smeten i botten på formen, därefter dillsmeten och överst resten av smeten.

Ingredienser

  • 750 g laxfilé
  • 5 ägg
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk dragon
  • ev 2 msk tomatpuré
  • Instruktioner

    Skär laxfilén i mindre bitar och lägg dem i matberedaren tillsammans med ägg, salt, peppar, dragon och tomatpuré. Kör tills smeten är fluffig, späd under tiden lite i taget med rumsvarm grädde. Lägg smeten i en smord och bröad form som rymmer ca 2 l. Täck formen med folie. Grädda nederst i ugnen i ca 60?80 minuter. Låt formen stå en stund innan patén stjälps upp. Låt den kallna och servera den i portionsskivor med sås och ett gott bröd.

    Liknande recept

    1 h 20 min
    6

    Kommentarer (1)

    lizzythebitch 15 december 2010

    hur många grader ska ugnen vara?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben