Laxpytt med pepparrot

Serverar: 4 portioner

Lax och pepparrot passar väldigt bra ihop. Allt-i-ett.

Ingredienser

  • 600 g färskpotatis
  • 600 g laxfilé, utan skinn och ben
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 2 röda lökar, hackade
  • 1 liten zucchini
  • 1-2 msk rivet skal av citron
  • Sås
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • 2-3 msk riven pepparrot
  • Salt
  • Peppar
  • ½ dl dill, hackad
  • Instruktioner

    1. Skrubba potatisen och skär i halvor, koka nästan klar. Låt kallna (eller koka mer potatis dagen före för att spara tid). Rör ihop allt till såsen, ställ kallt.
    2. Skär fisken i stora kuber och lägg på en tallrik. Salta och pepra. Skala och skär löken i halvor, sedan i tunna skivor. Dela zucchinin på längden, skrapa ur kärnhuset och skär i skivor.
    3. Stek löken varsamt, lägg i zucchinin efter några minuter. Blanda ner potatisen såden blir riktigt varm. Lägg först då i laxkuberna och stek ett par minuter tills fisken är klar. Toppa med dill och raspat citronskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben