Laxröra & Löjrom i Tunnbrödskorgar

Serverar: 8 portioner

Jättegod och vacker entrérätt.

Ingredienser

  • 8 portionsbitar hårt tunnbröd
  • 500 g rökt eller gravad lax
  • 2 hårdkokta ägg
  • ½ dl finhackad dill
  • 1 dl majonäs
  • 1-2 dl creme fraiche
  • Grovt malen svartpeppar
  • ca 100 g löjrom
  • Instruktioner

    1. Fukta tunnbrödet ( i sil ) i ångan över kokande vatten, så att det blir mjukt och formbart. Placera varje bit över ett upp-och-nervänt glas, och tryck till över glaset så att det bildas en korg. Låt brödet hänga kvar tills det är hårt igen.
    2. Skär laxen i små, små bitar, och blanda med det hackade ägget och dillen.
    3. Rör ihop majonäs och creme fraiche. Smaksätt med peppar. Blanda ner laxröran.
    4. Lägg ett vackert salladsblad i brödskålen och fyll på med laxröran.
    5. Dekorera med en klick löj- eller stenbitsrom och en dillvippa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben