Laxrullar som drinktilltugg eller med bröd.

Serverar: 4-8 portioner

Tid: 6 timmar

Som tilltugg till drinken, eller som vikning på ett gott bröd.

Ingredienser

  • 300 gram rökt lax, färskrökt i tunna skivor
  • 2 st gelatinblad
  • 2 ½ dl crème fraiche
  • ½ tsk salt
  • Vitpeppar, mald
  • Gräslök, finskuren
  • 3 msk röd stenbitsrom
  • ½ pressad citron
  • Instruktioner

    1. Täck en bricka eller skärbräda med plastfolie. Lägg ut laxskivorna en aning omlott på brickan Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten. Rör försiktigt samman crème fraiche med salt, peppar, gräslök och stenbitsrom.
    2. Häll citronsaften i en liten kastrull. Lägg i de mjuka urkramade gelatinbladen. Smält försiktigt över svag värme. Häll gelatinet i crème friacheblandningen under omrörning och låt det tjockna till en kräm. Bred krämen över laxskivorna. Låt krämen stelna något och rulla sedan ihop som en rulltårta. Låt stå i kylen 3-5 timmar.
    3. Servera som förrätt i inte alltför tjocka skivor, gärna med fräscha sallatsblad och smörstekt bröd. Rullarna är även goda som matiga drinktilltugg.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10
    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben