Som tilltugg till drinken, eller som vikning på ett gott bröd.
Ingredienser
300 gram rökt lax, färskrökt i tunna skivor
2 st gelatinblad
2 ½ dl crème fraiche
½ tsk salt
Vitpeppar, mald
Gräslök, finskuren
3 msk röd stenbitsrom
½ pressad citron
Instruktioner
Täck en bricka eller skärbräda med plastfolie. Lägg ut laxskivorna en aning omlott på brickan
Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten.
Rör försiktigt samman crème fraiche med salt, peppar, gräslök och stenbitsrom.
Häll citronsaften i en liten kastrull. Lägg i de mjuka urkramade gelatinbladen. Smält försiktigt över svag värme. Häll gelatinet i crème friacheblandningen under omrörning och låt det tjockna till en kräm.
Bred krämen över laxskivorna. Låt krämen stelna något och rulla sedan ihop som en rulltårta. Låt stå i kylen 3-5 timmar.
Servera som förrätt i inte alltför tjocka skivor, gärna med fräscha sallatsblad och smörstekt bröd. Rullarna är även goda som matiga drinktilltugg.