Laxrulle

Serverar: 3-6 portioner

Tid: 45 minuter

Gott som förrätt, lätt huvudrätt eller som buffe mat.

Ingredienser

  • Botten
  • 50 g smält smör
  • 2 dl vatten
  • 2 dl vetemjöl (knappt)
  • 4 ägg
  • Kräm
  • 1 dl créme fraiche
  • 1 msk senap
  • ½ knippe dill
  • ½ tsk svartpeppar
  • 2 hårdkokta hackade ägg
  • 500 g skalade hackade räkor
  • 100 g rökt hackad lax
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och blanda I vatten och vetemjöl, låt sjuda tills det blir krämigt. Tillsätt äggen I grytan ett och ett under kraftig vispning, gärna elvisp. Bred ut på bakplåtspappet I långpanna. Grädda i 200 graders ugn ca 15 min. Låt kallna.
    2. Blanda ihop krämen och bred ut över den gräddade plattan, rulla ihop till en rulle på längden. Låt stå över natten I kylskåp. Vid servering skärs rullen upp I skivor, servera med en fräsch sallad och ev. Pain riche

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    LizzyElisabeth 22 november 2009

    Samma recept som jag själv använder men jag har 2 dl creme fraiche och 200 gram lax...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben