Laxrulle med ost

Serverar: 8 portioner

Tid: 45 minuter

Passar till förrätt, lunch eller vickning. Laxen kan bytas mot matjessill , i så fall uteslut senapen.

Ingredienser

  • Botten
  • 2½ dl vatten
  • 50 g smör
  • 1½ dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 1 dl riven,lagrad ost (med smak)
  • Fyllning
  • 150-200 g färskrökt, strimlad lax
  • 1 liten purjolök
  • 1 burk kesella gourmet (250 g)
  • ½ dl majonnäs
  • ½ tsk salt
  • 1-2 krm svartpeppar
  • 1-2 msk senap
  • Garnering: salladsblad, dillkvistar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Till bottnen koka upp vatten och matfett i en kastrull. Tillsätt mjölet. Rör tills smeten släpper kastrullens botten. Ta kastrullen från värmen och blanda i äggen, ett i taget. Rör kraftigt mellan varje ägg. Tillsätt osten. Klä en plåt med bakpapper, cirka 30x40 cm. Bred ut smeten och grädda mitt i ugnen Cirka 20 minuter. Gör fyllningen: Hacka laxen fint, kärna ur och tärna äpplet. Finstrimla purjolöken. Blanda kesella,majonnäs och senap. Vänd ner lax, äpple och lök. Smaka av med salt och peppar. Stljälp upp bottnen på ett smörgåspapper. Låt svalna. Fördela laxröran på bottnen och rulla ihop den. Lägg rullen på ett fat. Garnera med salladsblad och dillkvistar.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Gurgelfranz 14 april 2009

    En mycket god och uppskattad rätt, frisk "lätt-äten". Rökt lax och äpple ihop är en höjdare!

    brohult 12 juni 2009

    Hade med detta på ett knytkalas men bytte ut laxen mot matjessill. Blev jättegott. Uppskattades mycket av alla.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben