Laxsallad med apelsin och olivvinägrett

Serverar: 4 portioner

En vinterfräsch sallad. Serveras med nystekta laxbitar och bröd.

Ingredienser

  • 400 g laxfilé, skinn- och benfri
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • Sallad
  • 2 apelsiner
  • 1 paket frysta haricots verts (250 g)
  • 1 fänkål (ca 150 g)
  • 1 rödlök
  • 100 g machèsallad
  • Dressing
  • 10 svarta oliver med kärnor
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk pressad apelsin
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • ½ tsk salt
  • 1 krm cayennepappar
  • Instruktioner

    1. Skala och skär ut hinnfria klyftor från apelsinen över en skål. Ta tillvara saften till dressingen.
    2. Koka haricots verts enligt förpackningens anvisning. Spola av dem med kallt vatten så att kokningen avstannar. Ansa och skär fänkålen i mycket tunna strimlor, använd gärna mandolin. Skala och strimla löken. Skölj machèsalladen.
    3. Lägg upp salladen på ett serveringsfat och fördela grönsaker och apelsinklyftor ovanpå.
    4. Dressing: Kärna ur och finhacka oliverna. Blanda olivhacket med olja, apelsinsaft, vinäger, salt och peppar.
    5. Skär laxen i kuber. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek laxkuberna hastigt. Krydda med salt. Fördela den nystekta laxen på salladen och ringla över dressingen.
    6. Servera genast med bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben