Laxsallad med räkor och apelsinkesella

Serverar: 4 portioner

Jättegod och matig varm sallad med spännande ingredienser.

Ingredienser

  • 1 stor sötpotatis
  • ½ paprika
  • 2 dl riven rotselleri
  • 1 stjälk broccoli
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk mineralsalt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 tsk torkad dragon
  • 2 tsk hackad, röd chilifrukt
  • ½ apelsin
  • 300 g laxfilé
  • 200 g skalade färska räkor
  • 2 dl babyspenat
  • Apelsinkesella
  • 1 apelsin
  • 2 ½ dl kesella
  • 1 cm färsk ingefära
  • 1 krm torkad citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Skala och grovtärna sötpotatis. Koka den i ca 15 minuter tills den är mjuk men ej mosig. Ta ur och låt kallna.
    2. Lägg kesella i en bunke. Riv ner apelsinskal och pressa i saften. Skala och finriv ingefära i bunken. Tillsätt citronmeliss. Blanda väl och ställ in i kylen.
    3. Kärna ur och hacka paprika. Skala och riv rotselleri. Bryt broccoli i mindre buketter. Skala och pressa vitlök.
    4. Hetta upp olja i panna på medelvärme. Fräs grönsaker och rotfrukter inklusive sötpotatisen i cirka 5 minuter. Rör om. Krydda med sambal oelek, salt, peppar, dragon och chili. Riv apelsinskal över och pressa ner saften. Ställ åt sidan.
    5. Ta bort skinn och ben från laxen. Tärna. Hetta upp olja i en panna på medelvärme. Bryn laxen i cirka 5 minuter. Rör om försiktigt.
    6. Skala räkor och lägg i grönsakspannan. Lägg över laxen och tillsätt spenaten. Värm alltihop hastigt ett par minuter. Vänd runt och servera rätten varm med kall apelsinkesella.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben