Laxsallad och sås

Serverar: 6-8 portioner

Gott med sallad

Ingredienser

  • Ca 300 g rökt lax
  • 1 burk (250 g ) sparris
  • 3 selleristjälkar
  • 3-4 tomater
  • 2 hårdkokta ägg
  • Strimlad grönsallad el isbergssallad
  • Dillkvistar
  • Sås
  • 1 tsk socker
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk ljus senap
  • 1 krm salt
  • ½ krm peppar
  • ¾ dl olja
  • ¼ - ½ dl hackad dill
  • Instruktioner

    1. Skär laxen i tunna strimlor. Häll av spadet från sparrisen, skär den i bitar. Skiva sellerin tunt. Klyfta tomater och ägg.
    2. Blanda ingredienserna till såsen ( oljan droppvis till en början.) Lägg lax, sparris och selleri att dra i såsen, gärna i kyl ½ - 1 timme.
    3. Lägg en bädd av sallad på varje assiett. Lägg på laxblandningen och garnera med tomat, ägg och dillkvistar. Servera med vitt bröd, gärna rostad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben