Laxsås á la tant Kicki och tant Helena

Serverar: 8 portioner

Det här receptet har jag snott från mina arbetskamrater, de kom på det en dag när de stod och experimenterade på jobbet. Är riktigt gott och ska ätas till pasta.

Ingredienser

  • 1 röd lök
  • 1 röd paprika
  • 5 dl crème fraiche
  • 2-3 dl matlagningsgrädde
  • 1-2 dl vitt vin
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • Cayennepeppar
  • Paprikapulver
  • 400-600 g kallrökt lax
  • 1 burk grön sparris, eller färsk (kan uteslutas om du inte gillar sparris)
  • Instruktioner

    1. Hacka och bryn löken, blanda sedan i allt utom laxen och sparrisen.
    2. Låt koka ganska länge, ungefär 30-40 min.
    3. Lägg i lax och sparris ca 5 min innan du serverar, laxen ska då vara skuren i kuber ca 2*2 cm.
    4. Servera med pasta och grönsaker

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben