Laxsoppa med kokos och svarta bönor

Serverar: 4 portioner

Mumsig grytsoppa med bitar av lax och små blomkålsbuketter. De svarta bönorna ger mättnad och blir vackra i den vita kokosmjölken.

Ingredienser

  • 500 g laxfilé
  • 1 burk svarta bönor, 400 g
  • 1 gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 1 röd paprika
  • 2 morötter
  • 1 litet blomkålshuvud
  • 2 dl vatten
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 fiskbuljongtärning
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär laxen i små kuber. Skölj bönorna, hacka löken fint och skär alla grönsaker i ganska små bitar, blomkålen i små buketter. Fräs löken i oljan, tillsätt paprika och morötter. Häll på vattnet, lägg i buljongtärningen och låt det koka upp.
    2. Småkoka det i 5 minuter, lägg i blomkålsbuketterna och koka ytterligare i 5 minuter. lägg sedan i laxkuberna och de svarta bönorna. Tillsätt kokosmjölken och smaka av med salt och peppar.
    3. Stäng av plattan och låt fisken bli färdig i lugnt vatten, det tar ca 5 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben