Laxsoppa med lime och saffran

Serverar: 2 portioner

Mer lyx är det över lax och limesoppan. Smakerna leder tankarna till Medelhavet.

Ingredienser

  • 200 g färsk lax
  • 1 msk smör
  • ½ gul lök
  • 1 liten färsk fänkål
  • 1 pkt saffran, ½ g
  • 1 krm dillfrön ( ev krondill i mån av tillgång )
  • 5 dl vatten
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 1 dl torrt vin
  • 1 dl grädde
  • Majstärkelse till redning
  • 1 limefrukt
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär laxen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Ta bort den hårda roten och skär den övre delen av fänkålen i mindre bitar. Fräs lök och fänkål med smör i en rymlig kastrull. Pudra över saffran och tillsätt dillfrö, vatten, vin samt smula ner fiskbuljongtärningen.
    2. Koka upp och sjud soppgrunden några minuter utan lock. Lägg i laxen och det rivna skalet från en limefrukt plus saften från frukten. Red lätt med majsstärkelse och sjud soppan 4-5 minuter. Rör i grädde, gärna lätt uppvispad om man vill ha extra fluffig soppa. Smaka av med salt och peppar

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben