Laxsoppa med räkor

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Ljuvlig laxsoppa toppad med nyskalade räkor. Mycket lätt att göra och kan med fördel beredas i förväg. Passar när som helst och har alltid blivit succé.

Ingredienser

  • 1 purjolök
  • 2 st paprika
  • 1 liter vatten
  • 5 dl creme fraiche
  • Citronsaft efter smak
  • el. 1/2 dl vitt vin
  • 1 halvt huvud isbergssallad
  • 1 knippe dill
  • 3 st fiskbuljontärningar
  • 4 st laxfileér
  • Salt
  • ½ kg räkor
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och creme fraiche. Paprika (valfri färg) och purjolök strimlas och brynes i panna med en klick smör. Skär laxen i lagom stora portionsbitar och strimla salladen och tillsätt tillsammans med de mjukfrästa grönsakerna i soppan. Lägg i buljongtärningar , klippta dillkvistar och smaksätt sedan med citronsaften (ev vin)och salt. Skala räkorna och servera dem vid sidan av i egen skål. Tänk på att räkor tillför sälta i rätten. Servera sedan soppan och låt gästen toppa den med nyskalade räkor.
    2. Gott till soppan är nygräddad painriche och en smakrik ost. Varsågoda!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben