Laxspett på potatis- och grönsaksbädd

Serverar: 4 portioner

Marinerade laxspett på en bädd av potatis, rödlök, oliver och cocktailtomater Laxen bör marineras 1 timme

Ingredienser

  • 600 g färsk laxrygg
  • Grillspett
  • Marinad
  • 1 msk citron, pressad saft
  • 2 msk olivolja
  • 1 kuvert saffran, ½ g
  • 2 tsk tomatpurè
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk akaciahonung
  • Potatis- och grönsaksbädd
  • 600 g potatis, kokt
  • 1 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 200 g cocktailtomater
  • 1 dl svarta urkärnade kalamatoliver
  • Garnering
  • Citronskivor
  • Färsk timjan
  • Instruktioner

    1. Ugn 200°
    2. Skär laxryggen i 1½ cm breda bitar. Blanda citronsaft, olivolja, stött saffran, tomatpuré, salt, nymald svartpeppar och honung i en skål. Lägg marinad och lax i en påse och marinera i kylen i ca 1 timme.
    3. Blötlägg träspetten och sätt dubbla spett i varje laxbit, då är de lättare att vända.
    4. Lägg kokt, skivad potatis och rödlöksklyftor i en smord ugnssäker form och blanda med olivolja. Stek mitt i ugnen i ca 10 minuter. Lägg på tomater och oliver och blanda.
    5. Lägg laxspetten överst eller på kanten av formen och stek i ca 10 minuter. Vänd efter halva tiden. Garnera med citronskivor och färsk timjan.
    6. Lycka till! Smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben