Laxtataki med sparris- och färskpotatissallad och pepparrotscrème

Serverar: 4 portioner

Tataki: Mycket snabb halstring där innanmätet förblir rått.

Ingredienser

  • 600 g laxfilé utan skinn och ben, som varit fryst i 2 dygn
  • 1 tsk hela fänkålsfrön
  • 1 tsk dillfrön
  • 1 tsk torkad grönpeppar
  • 1 tsk salt
  • Sparris- och potatissallad
  • 8 gröna sparrisar
  • 20 kokta, kalla färskpotatisar, ca 600 g
  • 2 msk finriven pepparrot
  • 1 msk hackad gräslök
  • 1 msk olivolja
  • ½ msk pressad citron
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Pepparrotscrème
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk finriven pepparrot
  • 1 tsk pressad citron
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    1. Rör ihop ingredienserna till pepparrotscrèmen.
    2. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 2 minuter. Doppa den i vatten med isbitar så att kokningen avstannar. Skär den i 2 cm stora bitar.
    3. Skiva potatisen. Blanda potatis och sparris med pepparrot, gräslök, olivolja och citronsaft. Krydda med salt och peppar.
    4. Skär laxen i 4 portionsbitar. Mixa eller stöt fänkål, dillfrön, grönpeppar och salt till ett fint pulver. Krydda laxen med blandningen. Halstra laxen i torr, het stekpanna ca 20 sekunder per sida.
    5. Servera den nyhalstrade laxen med potatissallad och pepparrotscrème.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben